Prezentácie produktov zdravej výživy
Zaujímavosti zo sveta zdravej výživy a životného štýlu
7 zdravotných výhod Manuka Medu
Manuka med je pôvodom z Nového Zélandu.
Vyrába sa za pomoci včiel, ktoré opeľujú kvietky Leptospermum scoparium, obyčajne známy ako krík manuka.
Manuka med a jeho antibakteriálne vlastnosti sú to, čo ho odlišuje od tradičného medu.
Malinový olej
Olej z malinových semien je luxusný, sladký a atraktívny, ktorý spája zmysly sladkých čerstvých malín v letný deň. Olej ponúka zvlhčujúce, protizápalové a antioxidačné účinky na pokožku. Navyše, olej z malinových semien ponúka množstvo výhod proti starnutiu, ktoré zlepšujú elasticitu a pružnosť pokožky, pričom zmäkčujú a vyhladzujú vrásky.
Čo je Carvacrol a 8 faktov, ktoré by sme o ňom mali vedieť
Carvacrol nemusí byť všeobecne uznávaným názvom, ale jeho zdroj - oregano, pravdepodobne je. Oregano ponúka viac ako príjemnú chuť. Výskum ukázal, že carvacrol, aktívna zložka oregána, ponúka širokú škálu zdravotných výhod; vrátane ochranných účinkov na pečeň, antioxidantov, účinnosť proti škodlivým organizmom a zápalom a mnoho ďalších. Nasledujúcich 8 faktov o látke carvacrol určite prinesie využitoe aj do vašej domácnosti.
Čítať ďalej: Čo je Carvacrol a 8 faktov, ktoré by sme o ňom mali vedieť
Vodný kefí...tibi...
Kryštály Tibi sú živé zrnká, rastú a množia sa celkom rýchlo, stačí im k životu len voda a cukor. Zrnká majú unikátnu štruktúru a farbu, sú priehľadné a krehké, preto ich je ľahko rozbiť na malé časti. Žijú vo svojom výživnom roztoku vody s cukrom a nejakým sušeným ovocím, v ktorom postupne rastú a delia sa. Papajú cukor a na oplátky uvoľňujú do vody cenné látky, ako probiotiká, ktoré pôsobia priaznivo na zdravotný stav.
Akrylamid...
Čo je to akrylamid?
Akrylamid je chemikália, ktorá sa môže vytvárať v niektorých potravinách počas procesov varenia pri vysokej teplote, ako je vyprážanie a pečenie. Akrylamid je v potravinách vytváraný z cukrov a aminokyselín, ktoré sú prirodzene prítomné, nepochádza z obalov potravín ani z prostredia.
Strana 1 z 2