Člověk a výživa
- pozemská a kosmická strava, praktické dietetické pokyny

Autor:  Rudolf Hauschka, preložil Radomil Hradil
Vydal:  Fabula, 2000
Jazyk: v češtine
Počet strán:  290, tvrdá väzba

Pojednávania o pôsobení jednotlivých druhov potravín na telo i dušu, vychádzajú z náuky a metód Rudolfa Steinera. Autor vysvetľuje, aký je rozdiel medzi pozemskou a kozmickou výživou a prečo je ten rozdiel tak dôležitý, aký bude nový vek ľudskej výživy, aký vplyv má na človeka rastlinná a živočíšna strava, aký je vzťah človeka k cukru a soli, k mlieku a medu, káve, čaji a alkoholu, ako pochutiny menia stav duše a ducha, kedy človek siaha po cigarete, jedy vo výžive, správne a nesprávne procesy kuchynskej úpravy - a objavíme kameň mudrcov ?

Encyklopedie léčivých šťáv

Autor:  John Heinerman
Vydal:   Pragma, 2000
Jazyk: v češtine
Počet strán:

Vďaka tejto encyklopédii, ktorá prináša ucelený prehľad o neuveriteľných liečivých účinkoch čerstvých ovocných a zeleninových štiav, budete sami schopní posilniť svoje zdravie a imunitný systém. Preslávený antropológ a liečiteľ John Heinerman vám poradí, ako sa dá s ich pomocou zvýšiť telesnú odolnosť voči infekčným a iným chorobám.

Co vám doktoři neřeknou - chceš být zdravý?

Autor:  Wandmaker Helmut
Vydal:  Eko-konzult, 2003
Jazyk: v češtine
Počet strán:  165


Čo spôsobuje onemocnenia ľudí? Prečo sa mnohé choroby nedarí vyliečiť? Akú pravdu lekári pred nami skrývajú? Ako sa stravovať, aby sme neochoreli? Je dnešná medicína všemocná? Čo sa pred nami zatajuje?

Detoxikace, odkyselení, pročištění celého těla
- kompletní očista organismu

Autor:  Otfried D. Weise
Vydal:  Fontána, 2002
Jazyk: v češtine
Počet strán:  327

Praktické rady k tomu, ako váš organizmus regenerovať a zabrániť niektorým neblahým dôsledkom nesprávnej výživy a zlej životosprávy. Táto kniha stojí na strane prírodného prístupu k liečeniu: ako vziať svoje zdravie do vlastných rúk a urobiť všetko pre to, aby slovo CHOROBA zostalo pre náš život nenaplneným pojmom?

Fit pro život znamená zdravý(á) a štíhlý(á)

Autor:  Harvey Diamond
Vydal:  Pragma, 2003
Jazyk: v češtine
Počet strán:  266

Táto kniha neponúka žiadnu diétu, ale celoživotný spôsob stravovania, ktorý vás nijak neochudobňuje o pôžitok z dobrého jedla. Žiadne meranie porcií, počítanie kalórií, tukov, sacharidov a proteínov, ani pojedanie náhražok jedla. Naučte sa, ako jesť všetko jedlo tým najzdravším spôsobom, bez pocitu strádania. Ak sa vydáte po tejto ceste, zaznamenáte nárast energie a celkovo sa budete cítiť lepšie, ako dôsledok správneho vyživovania vášho tela. Rozumný a ohľaduplný výklad vás bude viesť krok za krokom. Táto kniha bude vašim radcom a spoločníkom na ceste za novým spôsobom stravovania a životom bez nadváhy a chatrného zdravia.

Dynamický život
- program NEW START v praxi

Autor:  Hans Diehl, Aileen Ludingtonová, Peter Pribiš
Vydal:  Advent-Orion, s.r.o., 2002
Jazyk: v slovenčine
Počet strán:  287

Ľudia dnes môžu sami urobiť pre svoje zdravie viac než ktorýkoľvek lekár, nemocnica či nový medicínsky objav. Štatistiky potvrdzujú, že rozhodnutia, ktoré aj prakticky uvedieme do života, hodinu po hodine rozhodujú o našom zdravotnom stave, o prípadných ochoreniach a veľakrát tiež o tom, kedy a ako zomrieme.

Enzymy
- enzymy při prevenci a léčbě
 
Autor:  Gerhard Leibold
Vydal:  Pragma, 2002
Jazyk: v češtine
Počet strán:  77

Enzýmy riadia mnohé časti životne dôležitej látkovej výmeny v našom tele. Pre dobrý zdravotný stav sú rovnako nutné ako vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. Pri nesprávnej strave neprijímame dostatočné množstvo enzýmov a riskujeme, že sa dostaví strata vitality alebo ochorenie. Tento radca vám pomôže predísť nedostatku enzýmov a poskytne vám presné informácie pre autoterapiu:
- hovorí o pôsobení enzýmov v tele

Jídlo jako lék
- Dobré jídlo Váš nejlepší lék

Autor:  Henry G. Bieler
Vydal:  Eko-konzult, 2000
Jazyk: v češtine
Počet strán:  185

Autor knihy, vynikajúci odborník, lekár sa celý svoj život zaoberal liečením najrozmanitejších onemocnení. Ako sa môže naša každodenná strava stať našim liekom? Množstvo príkladov z bohatej praxe autora vyvracia nejedno klamstvo lekárskej vedy.
V knihe nájdete poučenie o tom, ktoré jedlá sú prospešné ľudskému organizmu a ktoré sú škodlivé, ako telo reaguje na jedlo, keď je zdravé a ako počas choroby. A taktiež si všimnite, že napriek doporučeniu ,,jíst a nejíst'' (lebo vedieť, kedy nejesť je často dôležitejšie ako čo jesť), nenájdete diétu, doporučenú pre akúkoľvek chorobu.