V tomto seriáli na pokračovanie si napíšeme niečo o kozmetických prísadach "dobrých" aj "zlých", na čo sú a na ktoré si treba dávať pozor... Rozhodol som sa rozdeliť to na viac častí pretože jeden článok by bol tak dlhý, že by sa to nikomu nechcelo čítať :-)

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 2.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Moderná civilizačná strava obsahuje tak prebytok, ako aj nedostatok mnohých dôležitých látok. Pozrime sa na niektoré z nich bližšie:

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 3.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Neandertálci žili zdravšie. Naša moderná strava je ochudobnená o vitamíny a minerály a predovšetkým o vlákniny a takzvané sekundárne rastlinné látky. Ako neskôr uvidíte, posledné dve vymenované látky sú obsiahnuté predovšetkým v ekologicky pestovaných potravinách.

Pšenica je jedna z najznámejších a najviac používaných obilnín na celom svete. Využíva sa každá jedna jej časť, otruby, klíčky, škrob, biekoviny ....

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 4.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 1.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Predstavme si ľudský organizmus ako sud: veľkosť tohto suda je závislá od dedičných genetických vlôh a od individuálnej telesnej sústavy. V tomto sude dochádza v priebehu života k rozličným faktorom zaťaženia: jedovaté látky v životnom prostredí, stres, lieky, vírusy, pliesne, potraviny. Raz musí dôjsť k momentu, kedy sa sud naplní a pretečie. Môže sa prejaviť podľa individuálnych dispozícií vo forme narušenia zdravia - napr. ako únava, u iného ako migréna, u ďalšieho ako vysoký krvný tlak, srdcový infarkt, mozgová príhoda, reuma alebo rakovina. Druh ochorenia závisí od individuálnych dispozícií.

PROBIOTIKUM – univerzálny liek
Pavel Malovič

Proti vplyvom hnilobných baktérií pomôžu tzv. probiotické produkty. Obsahujú živé mikróbne druhy, ktoré zlepšujú zloženie črevnej mikroflóry. Probiotiká v kyslomliečnych produktoch teda predstavujú práve tie druhy baktérií, ktoré sú pre organizmus užitočné. Dokážu pre zdravie človeka urobiť veľa. Mnohí vedci ich preto prirovnávajú až k univerzálnemu lieku.