Masala
Zmes korenia. Tento názov sa používa v indickej kuchyni.
      Mastné kyseliny
Sú to zložky tuku nášho tela, zložky tuku v potrave a v oleji. Je niekoľko mastných kyselín - nasýtené, nenasýtené a jednoduché nenasýtené kyseliny. Nenasýtené mastné kyseliny si organizmus nevie vytvoriť a tak musia byť dodané potravou.
      Minerálne látky
Minerálne látky sú v tele zastúpené vo veľmi malom množstve, pre organizmus sú však veľmi potrebné. Telo si ich nedokáže samo vytvoriť, preto ich musíme organizmu dodávať vo forme potravy a vody. Hrajú veľmi dôležitú úlohu pri prevencí, látkovej premene, majú vplyv na hladinu cholesterolu a iné. Medzi najdôležitejšie minerálne látky zaraďujeme: Vápnik (Ca), Železo (Fe), Horčík (Mg), Jód (I), Sodík (Na), Fluór (F), Zinok (Zn), Selén (Se), Draslík (K), Molybdén (Mo), Fosfor (P).
      Nasýtené tuky
Tuky, ktoré sa nachádzajú väčšinou v živočíšnych výrobkoch ako tvrdý syr, maslo, mäso a v tukoch na varenie. Nadmerná konzumácia nasýtených tukov vedie k väčšiemu riziku srdcovo-cievnych ochorení.
      Pektín
Rozpustná vláknina. Veľmi kvalitne na seba viaže škodlivé látky z potravy.
      Prebiotikum
Nestráviteľná zložka potravy, ktorá je preferovaným substrátom pre metabolizmus určitých druhov baktérií v hrubom čreve.
      Prirodzená obrana
Obrana organizmu pozostávajúca z troch hlavných obranných línií proti cudzorodým látkam a patogénnym mikroorganizmom spôsobujúcim choroby. Ide o flóru a bariéru, epitel a hlien, a imunitný systém.
      Probiotikum
Z gréckeho slova: „pro bios“ – "pre život“. Substancie, organizmy a látky, ktoré sa podieľajú na črevnej flóre, živé mikróby, ktoré blahodárne pôsobia na zdravie a výživu organizmu.
      Pufovanie
Odvodené od slova puffed = opuchnutý,odutý. Je to špeciálny technologický postup, kedy po nadávkovaní zrna do formy nasleduje proces lisovania pri vysokom tlaku a teplote okolo 300 stupňov C. Pri poklese tlaku vo forme dochádza k premene vlhkosti na paru, zrno mení svoj charakter a formu. Bunkové jadrá sa potrhajú a znížia hmotnosť.