Vegán
Vegetarián, ktorý nekonzumuje žiadne živočíšne produkty, ani mlieko, med a vajcia.
      Vitamíny
Sú to organické látky, ktoré naše telo potrebuje vo veľmi malých množstvách. Naše telo si ich však nedokáže samo vyrobiť, preto ich musíme prijímať v potrave. Vitamíny sú rozpustné v tuku alebo vo vode. Medzi v tuku rozpustné vitamíny patria vitamíny A, D, E a K. Potraviny obsahujúce vitamíny rozpustné v tuku sú mlieko, mliečne výrobky, rybí olej a rastlinné oleje.
      Vitarián
Zo slova "vital" = "život". Vegetarián, ktorý sa stravuje surovou rastlinnou stravou. Niektorí konzumujú surové mlieko, či jogurt. Surová potravina obsahuje "živú" energiu (životnú energiu) a výživné prvky, tepelnou úpravou sa strácajú.
      Vláknina
Súčasť bunkových stien obilnín, zeleniny, ovocia, strukovín, orechov a semiačok. Veľmi významná pre ľudský organizmus, nedostatok vedie k poruchám trávenia a niektorým chorobám. Skladá sa z látok : celulóza, hemicelulóza, lignín = hrubá, nerozpustná vláknina . Požívanie vlákniny znižuje riziko ochorenia na rakovinu hrubého čreva. K zdrojom vlákniny patria: celozrný chlieb, hnedá repa, zemiaky v šupke, ovocie, zelenina a cereálie.
      Voľné radikály
Nestabilné atómy a molekuly, ktoré telo produkuje proti chorobám. Zvýšené množstvo je nežiadúce; tvorbu podporuje cigaretový dym, smog, choroby a pod.