Voda - zdroj života?

Je to tak trochu paradox. Kým o potravinách, ktoré denne konzumujeme, sa v rámci zdravého životného štýlu vedú dlhé diskusie, kvalitu vody, ktorú denne pijeme, prehliadame. Akoby ani nestála za reč. Je to o to zarážajúcejšie, že potraviny si môžeme vyberať z pomerne širokej ponuky, zatiaľ čo vodu pijeme zväčša z toho istého zdroja, ktorý si poväčšine vybrať nemôžeme. To zvyšuje riziko i zdanlivo nízkych koncentrácií škodlivých látok.

Ročne každý z nás vypije viac ako 1000 litrov vody, čo je dosť pádny argument na to, aby sme sa o jej kvalitu zaujímali.

Pohánka lúpaná BIO 400g


 
Pohánka je stará kultúrna plodina, nie je to typická obilovina, je ľahko stráviteľná. Pochádza z oblasti strednej Ázie, odkiaľ sa rozšírila do Japonska, Európy a Severnej Ameriky. Na našom území sa pestovala už v 12. storočí. V 16. storočí patrila u nás pohánka medzi najobľúbenejšie potraviny.

Dulse BIO - morské riasy


Morské riasy BIO sa vyznačujú vysokým obsahom rastlinného proteínu, vlákniny a hlavne rady hodnotných minerálov a vitamínov. Obsahujú vitamín B12. Certifikácia BIO zaisťuje prísne podmienky pri zbere, s dôrazom na dlhodobé zachovanie morského dna a trvale udržateľný rast morských rastlín a ďalej najvyššiu kvalitu a dohľad pri ich spracovaní a balení. Tieto riasy sú pravidelne testované na obsah pesticídov, herbicídov, ťažkých kovov, minerálnych morske riasy BIOtopných a palivových olejov a ďalších nežiaducich kontaminantov. Riasy sú sušené pri nízkych teplotách, ide tak o 100% živú stravu.

Zelená zelenému osviežovaču krvi



Jačmenné lístky pre našu modrú planétu, ako ju často nazývame podľa farby vody - životodárnej tekutiny, je typická pre Zem i zelená farba - symbol prírody, harmónie, života na Zemi. Zelená je farbou prírodného zázraku - chlorofylu, ktorý v rastlinách premieňa slnečnú energiu na bielkoviny, uhľohydráty, minerálne soli, vitamíny a enzými. Nachádzame ho predovšetkým v zelených listoch, steblách a plodoch rastlín. Všetky dary prírody by nemohli vzniknúť bez jeho pôsobenia v rastlinách. V liečiteľstve sa chlorofyl používa na osvieženie krvi a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a kloktanie.