Malinový nektár  


Maliny obsahujú kyselinu ellagovú - silný antioxidant, ktorý má preukázané účinky proti rakovine. Maliny sú tiež bohaté na magnézium - horčík a tiež zinok, nevyhnutný pre niekoľko regeneračných pochodov. Šťava malín pôsobí pri zdravotných problémoch ako sú: chudokrvnosť , hypoglykémia, vysoký krvný tlak, ranná nevoľnosť a nevoľnosť pri cestovaní, pri únave, bežnom nachladnutí, chrípke, žalúdočných vredoch, srdečných problémoch, obličkových kameňoch, horúčke, bolestivej menštruácii, hnačke, hnisavej infekcii a nedostatočnom krvnom obehu.

Malinový nektár - proti únave
/1 pohár/

Zloženie:
1 šálka (175g) malín
2 - 3 broskyne /podľa šťavnatosti a veľkosti/


Postup:
Maliny umyjeme a odšťavíme. Umyté broskyne odkôstkujeme a nákrájané aj so šupkou odšťavíme v odšťavovači.

Pri odšťavovaní v ručnom alebo nízko-otáčkovom elektrickom odšťavovači sa v šťave zachovávajú cenné na teplo citlivé enzými. Vzniká pri tom dužinatá hustá živá šťava, ktorá obsahuje cennú vlákninu pomáhajúcu regulovať hladinu cukru v krvi.

  Na zdravie!