Praženica bez vajec




Tofu je sójový "syr". Vyrába sa rozomletím uvarených sójových bôbov, z ktorých sa vylisuje sójové mlieko, ktoré sa nechá zraziť nerastným syridlom (soľou Nigari). Tofu je oveľa viac strávitelnejšie ako samotné sójové bôby, je to veľmi výživná potravina. Sójový syr tofu obsahuje veľké množstvo ľahko stráviteľných bielkovín a len veľmi málo sacharidov a tukov, preto je právom označované ako "Výživa pre srdce". Tiež je veľmi priaznivý jeho vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín a nízky obsah nasýtených mastných kyselín, a nízke percento sodíka. Tofu je kvalitným zdrojom vápnika, horčíka a železa. Z vitamínov v ňom nájdeme predovšetkým vitamíny skupiny B, E. Dôležitá informácia - neobsahuje žiadny cholesterol.


Ingrediencie:
Praženica bez vajec
/pre 2 osoby/


Zloženie:
   1 cibuľa
   1 biele tofu
   1 paprika
   1 rajčina
   1 čl kurkumy
   1 čl soli
   olej



Postup:
 1. Tofu najemno postrúhame, cibuľu, papriku aj rajčinu nakrájame nadrobno.
 2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu.
 3. Pridáme kurkumu, tofu, papriku a rajčinu, premiešame a zopár minút dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Ak je to potrebné, jemne podlejeme trochou vody.
 4. Nakoniec primiešame soľ.
 
 Tip astrológa Enkiho Hogha:
 Praženicu môžeme pripravovať vo viacerých obmenách - na cibuľke alebo iba na koreninách, papriku a rajčinu môžeme obmeniť za kukuricu a hrášok.

    Dobrú chuť!