Vytlačiť
Kategória: Knihy

Zdravie a sila v potrave

Autor:  Dr. Pamplona-Roger
Vydal:  Advent-Orion, 2003
Jazyk: v slovenčine
Počet strán:  384, tvrdé viazanie

Zdravie a sila v potraveKniha španielskeho lekára, výskumníka a autora s rozsiahlou praxou pomôže čitateľovi lepšie poznať potraviny obdarené liečivou silou a mať tak oveľa väčší úžitok z ich konzumácie. O každej z uvedených potravín sa dozviete množstvo zaujímavých a hlavne užitočných informácií. Ich vlastnosti, ako aj ich účinky proti rôznym chorobám sú popísané zrozumiteľnou formou, prijateľnou pre každého, kto sa chce dozvedieť nielen výpočet toho, čo obsahujú, ale hlavne to, ako je možné ich využiť v prospech svojho zdravia a zdravia jeho rodiny. Orientovať sa dá podľa názvov potravín alebo podľa ochorení. Potraviny sú rozdelené do 18 ucelených skupín, podľa toho, na akú časť ľudského organizmu, resp. na akú chorobu majú najväčší vplyv. Pri každej potravine je uvedená prehľadná tabuľka o jej zložení, ako aj tipy pre prípravu a použitie.

Kniha je graficky prehľadne riešená a bohato ilustrovaná, obsahuje grafy a tabuľky, má formu encyklopédie. Uplatňuje poznatky z najnovších výskumov v oblasti výživy.
 
"Človek žije z toho, čo zje. Takže, ak chcete vedieť viac o potravinách, ktoré chránia Vaše zdravie, držíte v rukách tú správnu knihu."
MUDr. Igor Bukovský, PhD.

Z obsahu:
- Naše dobré zdravie a pohoda závisia najmä od stravy, ktorú každý deň prijímame.
- Niektorá potrava môže byť pôvodcom ochorenia, iná je schopná pred ním chrániť, zmierňovať ho, alebo dokonca ho aj liečiť.
- Autor publikácie, lekár a výskumník s rozsiahlou praxou Dr. Pamplona-Roger vedecky presne, a pritom zrozumiteľne opisuje zloženie, liečivé vlastnosti a použitie takmer stovky „hviezd„ medzi potravinami.
- Ich pravidelná konzumácia môže urobiť pre naše zdravie toľko, že po čase už nebudeme potrebovať väčšinu liekov ani iných terapií.
- Nájdeme tu informácie o tom, z ktorých potravín môžeme mať pri našich ťažkostiach a chorobách úžitok a ktorým by sme sa mali vtedy vyhýbať.
- Táto kniha pomôže čitateľovi lepšie poznať potraviny obdarené liečivou silou a zároveň ho naučí, ako ich má využívať vo svoj prospech.