Pšenica je jedna z najznámejších a najviac používaných obilnín na celom svete. Využíva sa každá jedna jej časť, otruby, klíčky, škrob, biekoviny ....

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 4.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 1.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Predstavme si ľudský organizmus ako sud: veľkosť tohto suda je závislá od dedičných genetických vlôh a od individuálnej telesnej sústavy. V tomto sude dochádza v priebehu života k rozličným faktorom zaťaženia: jedovaté látky v životnom prostredí, stres, lieky, vírusy, pliesne, potraviny. Raz musí dôjsť k momentu, kedy sa sud naplní a pretečie. Môže sa prejaviť podľa individuálnych dispozícií vo forme narušenia zdravia - napr. ako únava, u iného ako migréna, u ďalšieho ako vysoký krvný tlak, srdcový infarkt, mozgová príhoda, reuma alebo rakovina. Druh ochorenia závisí od individuálnych dispozícií.

PROBIOTIKUM – univerzálny liek
Pavel Malovič

Proti vplyvom hnilobných baktérií pomôžu tzv. probiotické produkty. Obsahujú živé mikróbne druhy, ktoré zlepšujú zloženie črevnej mikroflóry. Probiotiká v kyslomliečnych produktoch teda predstavujú práve tie druhy baktérií, ktoré sú pre organizmus užitočné. Dokážu pre zdravie človeka urobiť veľa. Mnohí vedci ich preto prirovnávajú až k univerzálnemu lieku.

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 2.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Moderná civilizačná strava obsahuje tak prebytok, ako aj nedostatok mnohých dôležitých látok. Pozrime sa na niektoré z nich bližšie:

Zdroj mladistvého vzhľadu pleti
Klaus Oberbeil

Ak sa cítite unavení a starí, potom možno trpíte nedostatkom vitamínu A. Táto životne dôležitá živina zabíja v tele vírusy, baktérie a iných pôvodcov chorôb, zachováva telové bunky mladé a zdravé, posilňuje zrak a udržuje hladkú a pružnú pokožku. Vitamín A bol objavený už v roku 1931, keď sa prišlo na jeho chemickú štruktúru. Od r. 1947 sa vyrába synteticky, ale vedci už teraz odhalili pomocou presných analytických prístrojov tajomstvá tejto neuveriteľne mnohostrannej molekuly.

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 3.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Neandertálci žili zdravšie. Naša moderná strava je ochudobnená o vitamíny a minerály a predovšetkým o vlákniny a takzvané sekundárne rastlinné látky. Ako neskôr uvidíte, posledné dve vymenované látky sú obsiahnuté predovšetkým v ekologicky pestovaných potravinách.

Vitamíny pre krásu a vitalitu
Klaus Oberbeil

Ošetrenie zvnútra

Príroda dá každému novorodencovi na cestu životom zdravé telové bunky. A praje si, aby každý človek správne živil svoje kožné a tkanivové bunky. Potom nás pohľad do zrkadla zakaždým poteší. Pretože krása naozaj prichádza zvnútra a nie vonkajším použitím, hoci i tých najrafinovanejších ošetrovacích prostriedkov. Ani ten najdrahší krém nemá taký účinok ako zdravá a vyvážená strava bohatá na vitamíny.