Ak sa pozrieme na stovky vedeckých odborných článkov, ktoré boli publikované o výhodách oleja z čiernej rasce, je jasné, že existuje niekoľko problémov, ktoré nám tento olej môže pomôcť prekonať. S prakticky žiadnymi vedľajšími účinkami je liečivá zdatnosť oleja z čiernej rasce skutočne neuveriteľná, ale väčšina ľudí o ňom nikdy nepočula!

Kryštály Tibi sú živé zrnká, rastú a množia sa celkom rýchlo, stačí im k životu len voda a cukor. Zrnká majú unikátnu štruktúru a farbu, sú priehľadné a krehké, preto ich je ľahko rozbiť na malé časti. Žijú vo svojom výživnom roztoku vody s cukrom a nejakým sušeným ovocím, v ktorom postupne rastú a delia sa. Papajú cukor a na oplátky uvoľňujú do vody cenné látky, ako probiotiká, ktoré pôsobia priaznivo na zdravotný stav.

Pšenica je jedna z najznámejších a najviac používaných obilnín na celom svete. Využíva sa každá jedna jej časť, otruby, klíčky, škrob, biekoviny ....

Čo je to akrylamid?
     Akrylamid je chemikália, ktorá sa môže vytvárať v niektorých potravinách počas procesov varenia pri vysokej teplote, ako je vyprážanie a pečenie. Akrylamid je v potravinách vytváraný z cukrov a aminokyselín, ktoré sú prirodzene prítomné, nepochádza z obalov potravín ani z prostredia.

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 1.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Predstavme si ľudský organizmus ako sud: veľkosť tohto suda je závislá od dedičných genetických vlôh a od individuálnej telesnej sústavy. V tomto sude dochádza v priebehu života k rozličným faktorom zaťaženia: jedovaté látky v životnom prostredí, stres, lieky, vírusy, pliesne, potraviny. Raz musí dôjsť k momentu, kedy sa sud naplní a pretečie. Môže sa prejaviť podľa individuálnych dispozícií vo forme narušenia zdravia - napr. ako únava, u iného ako migréna, u ďalšieho ako vysoký krvný tlak, srdcový infarkt, mozgová príhoda, reuma alebo rakovina. Druh ochorenia závisí od individuálnych dispozícií.


     V tomto seriáli na pokračovanie si napíšeme niečo o kozmetických prísadach "dobrých" aj "zlých", na čo sú a na ktoré si treba dávať pozor... Rozhodol som sa rozdeliť to na viac častí pretože jeden článok by bol tak dlhý, že by sa to nikomu nechcelo čítať :-)

Nebezpečenstvá civilizačnej stravy – výhody biostravy 2.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia
Kassel, Nemecko

Moderná civilizačná strava obsahuje tak prebytok, ako aj nedostatok mnohých dôležitých látok. Pozrime sa na niektoré z nich bližšie: