Enzýmy a plnohodnotná strava - 2.časť

Aj keď niekto nemá možnosť kupovať ekologicky vypestované ovocie, zeleninu a šaláty, napriek tomu by sa nemal zriekať každodennej surovej stravy. Stále je lepšie zmieriť sa s malou dávkou škodlivých látok, ktorým aj tak nemôžeme uniknúť, ako škodiť imunitnému systému nášho organizmu chorobami z nedostatku.

Čistá krv - základ žiarivého zdravia



Krv je "šťava" vášho života. Je tak dobrá ako vzduch, ktorý dýchate, tak dobrá ako nápoje, ktoré pijete, a tak dobrá ako vaše jedlo, ktoré jete. Základnou látkou, ktorú musíte telu dodať, je vzduch.

Tajomstvo prežúvania

Nemci majú výstižné porekadlo "Gut gekaut ist halb verdaut" (dobre prežuté je odpoly strávené).
Ale čo je to vlastne dôkladné požutie?

Biopotraviny, bioprodukty a ekologické poľnohospodárstvo

Čo je ekologické poľnohospodárstvo asi každý z nás vie, alebo aspoň tuší. Na akých princípoch funguje, čím sa líši od intenzívneho poľnohospodárstva a prečo sa stáva čoraz populárnejšie?

O chutiach - nový začiatok

Kyslá chuť

Ak začneme jarou alebo ránom, zodpovedá tomu pečeň, žlčník - chuť kyslá. Všetko, čo je kyslé, je dobré pre pečeň a žlčník. My však, musíme rozlišovať kvalitu kyslosti. Kvalita kyslosti sa pozná jednoduchým spôsobom - všetko, čo je prirodzene fermentované, to znamená, že to skysne (najskôr sladne, potom kysne), je kvalitné. Všetko ostatné, aj keď je kyslé, je nekvalitné. Od toho sa odvíja kvalita, alebo nekvalita potraviny.

Fair Trade - spravodlivý obchod, pre všetkých to najlepšie. Ekoporadňa Živica - inšpirácie pre bohatší život

Denne si sadáme k rannej káve či šálke kakaa, ktoré sa pre nás stali samozrejmosťou. Zamysleli ste sa ale niekedy nad tým, odkiaľ pochádzajú a za akých podmienok sa pestujú? A prečo sú také lacné, i keď museli precestovať pol sveta, kým sa k nám dostali?

Prírodné rastlinné látky oživujú, regenerujú a omladzujú bunky

 

Pod súhrnným pojmom "sekundárne rastlinné látky" sa skrýva mnoho bioaktívnych substancií s účinnými látkami, ktoré podporujú zdravie, pričom sa nevyznačujú žiadnym špeciálnym charakterom ako výživné látky. Zatiaľ sú známe tisíce takýchto rastlinných látok. Nachádzajú sa v potravinách, napríklad ako prirodzené aromatické, farbiace, prenosové, signálne látky či substancie udavajúce chuť.

Paradajky a papriky - zachovávajú mladosť

 

V obchode si ich môžeme kúpiť počas celého roka. Ale tie najlepšie dozrievajú v našich záhradách alebo balkónoch. Krásne vyfarbené, voňavé, teplé od slnka dávajú pravú chuť. A navyše sú červenými a zelenými pilulkami zdravia.