Trávenie podľa ajurvédy

Prístup západného človeka k výžive je silne analytický. Vedci v laboratóriu napríklad rozoberú paradajku na najmenšie čiastočky, zistia čo najpresnejšie jej obsah a potom sa snažia na základe týchto pozorovaní vyvodiť všeobecne platné axiómy. Takýto "objektívny" prístup však nezahŕňa celú pravdu.

Zdravé srdce, zdravý život - 3.časť

Čo sa týka ochorení srdca, dôkazy proti konzumácii živočíšnych produktov sú dnes tak presvedčivé, že to ani mnohí z tých, pre ktorých je živočíšna výroba náplňou práce, nemôžu prehliadnuť. Doktor Peter R. Cheeke je profesorom hospodárskej vedy na Oregonskej štátnej univerzite a pracuje v edičných radách časopisov Journal of Animal Science (Hospodárska veda) a Animal Feed Science and technology (Technológia kŕmenia hospodárskych zvierat).

Osteoporóza - choroba krehkých kostí

Osteoporóza má na Slovensku priam epidemický výskyt i napriek tomu, že ľudia u nás vo veľkom množstve konzumujú na vápnik bohaté mliečne výrobky či iné kalciové preparáty. Obmedzením množstva prijímaných bielkovín a pravidelným denným cvičením sa však dá zvíťaziť i nad touto chorobou.

Zdravé srdce, zdravý život - 4.časť


Ako znížiť krvný tlak

V západnej spoločnosti by mnohí z nás radi raňajkovali svoje vajcia so slaninou a potom si – v prípade potreby – vzali liek na zníženie cholesterolu, aby tak znížili riziko ochorenia srdca. Nechceme meniť svoj životný štýl. Nepýtame sa, či sú naše stravovacie návyky správne. Niekedy ani tí najuvedomelejší z nás nevedia, ako veľmi si škodíme.

Zdravé srdce, zdravý život - 1.časť

Prekonal niekto z vás srdcový záchvat alebo trpí vážnou srdcovou chorobou? Ak ste odpovedali "áno", nie ste sami. Väčšina spoločnosti stojí pri vás.

Rakovina a detoxikácia – prečo to nejde bez detoxikácie


Potrebuje telo rakovinové bunky na to, aby odbúralo nazhromaždené jedy? Elke LINDER, poradkyňa pre pacientov majúcich rakovinu, je o tom presvedčená a dáva cenné rady, ako vrátiť telu zdravie pomocou alternatívnych detoxikačných metód.

Zdravé srdce, zdravý život - 2.časť

Čo je najväčším rizikovým faktorom pre srdcové ochorenia? Vysoká hladina cholesterolu v krvi. A čo je najväčším rizikovým faktorom pre zvyšovanie hladiny cholesterolu v krvi? Konzumácia nasýtených tukov.

Šťavy z bobuľových plodov - chutná medicína z lona prírody

Vždy s príchodom teplého počasia sa roztrhne vrece s bobuľovými plodmi všetkých druhov. Sú chutné a pod šupkou ukrývajú rozsiahly liečebný potenciál. Sú považované za čistiace, dezinfekčné a upokojujúce prostriedky s blahodárnym vplyvom na vylučovanie.