Zdravé srdce, zdravý život - 4.časť


Ako znížiť krvný tlak

V západnej spoločnosti by mnohí z nás radi raňajkovali svoje vajcia so slaninou a potom si – v prípade potreby – vzali liek na zníženie cholesterolu, aby tak znížili riziko ochorenia srdca. Nechceme meniť svoj životný štýl. Nepýtame sa, či sú naše stravovacie návyky správne. Niekedy ani tí najuvedomelejší z nás nevedia, ako veľmi si škodíme.

Zápcha - nepravidelné a namáhavé vyprázdňovanie

Zápcha, alebo tiež obstipácia, je veľmi častým zjavom medzi "civilizovane sa stravujúcim" obyvateľstvom. Je definovaná ako zriedkavé, nepravidelné, namáhavé vyprázdňovanie tuhej a suchej stolice. Takto trpí podstatná časť nášho obyvateľstva. Iba málokto vie, že normálne a zdravé je, keď stolica ani vetry nemajú nepríjemný zápach.

Rakovina a detoxikácia – prečo to nejde bez detoxikácie


Potrebuje telo rakovinové bunky na to, aby odbúralo nazhromaždené jedy? Elke LINDER, poradkyňa pre pacientov majúcich rakovinu, je o tom presvedčená a dáva cenné rady, ako vrátiť telu zdravie pomocou alternatívnych detoxikačných metód.

Enzýmy a plnohodnotná strava - 1.časť

Pri predstave plnohodnotnejšej stravy myslí väčšina ľudí najskôr na menej kalórií, viac vitamínov, možno tiež ešte na minerálne soli, stopové prvky a balastné látky, ale takmer nikdy na enzýmy. Zdá sa to byť zbytočné, pretože všetky živé bunky zdravého tela samy produkujú enzýmy, ktoré sú pre život nevyhnutné. Platí to aj pre zvieratá a rastliny.

Šťavy z bobuľových plodov - chutná medicína z lona prírody

Vždy s príchodom teplého počasia sa roztrhne vrece s bobuľovými plodmi všetkých druhov. Sú chutné a pod šupkou ukrývajú rozsiahly liečebný potenciál. Sú považované za čistiace, dezinfekčné a upokojujúce prostriedky s blahodárnym vplyvom na vylučovanie.

Enzýmy a plnohodnotná strava - 2.časť

Aj keď niekto nemá možnosť kupovať ekologicky vypestované ovocie, zeleninu a šaláty, napriek tomu by sa nemal zriekať každodennej surovej stravy. Stále je lepšie zmieriť sa s malou dávkou škodlivých látok, ktorým aj tak nemôžeme uniknúť, ako škodiť imunitnému systému nášho organizmu chorobami z nedostatku.

Priaznivý vplyv ovocia

Ovocie v celku je vynikajúcim zdrojom vlákniny a pomaly sa uvoľňujúcich cukrov. Preto je výhodné na potlačenie pocitu hladu počas detoxikačnej kúry.

Tajomstvo prežúvania

Nemci majú výstižné porekadlo "Gut gekaut ist halb verdaut" (dobre prežuté je odpoly strávené).
Ale čo je to vlastne dôkladné požutie?