Zdroj mladistvého vzhľadu pleti
Klaus Oberbeil

Ak sa cítite unavení a starí, potom možno trpíte nedostatkom vitamínu A. Táto životne dôležitá živina zabíja v tele vírusy, baktérie a iných pôvodcov chorôb, zachováva telové bunky mladé a zdravé, posilňuje zrak a udržuje hladkú a pružnú pokožku. Vitamín A bol objavený už v roku 1931, keď sa prišlo na jeho chemickú štruktúru. Od r. 1947 sa vyrába synteticky, ale vedci už teraz odhalili pomocou presných analytických prístrojov tajomstvá tejto neuveriteľne mnohostrannej molekuly.

Konštitučné stravovanie - 1.časť
MUDr. Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia

Kassel, Nemecko
K téme stravovanie nájdeme dnes v kníhkupectvách nespočetné množstvo literatúry, v ktorej sa nachádzajú najrôznejšie odporúčania. Mnohé z nich sa predstavujú ako jediná vhodná forma stravovania pre každého bez rozdielu. V skutočnosti už fakt, že existuje toľko rôznych obsiahlych a rozmanitých stravovacích odporúčaní dokazuje, že jedna ideálna forma stravovania vhodná pre všetkých neexistuje.

Vitamíny pre krásu a vitalitu
Klaus Oberbeil

Ošetrenie zvnútra

Príroda dá každému novorodencovi na cestu životom zdravé telové bunky. A praje si, aby každý človek správne živil svoje kožné a tkanivové bunky. Potom nás pohľad do zrkadla zakaždým poteší. Pretože krása naozaj prichádza zvnútra a nie vonkajším použitím, hoci i tých najrafinovanejších ošetrovacích prostriedkov. Ani ten najdrahší krém nemá taký účinok ako zdravá a vyvážená strava bohatá na vitamíny.

Konštitučné stravovanie - 2.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia Kassel, Nemecko

Strava podľa ajurvédy 
Pavol Hlôška

Každý človek má svoje osobitné vlastnosti a tiež osobitné potreby. Niekto potrebuje teplo - iný chlad, niekto aktivitu - iný pokoj, niekto sucho - iný vlhko. Rovnako rozdielne máme i biochemické potreby, ktoré si uspokojujeme stravou. Niekto potrebuje ryžu - iný zemiaky, niekto omáčky - iný suché hrianky, niekto štipľavú chuť - iný sladkú, niekto ľahké potraviny - iný ťažké.

Konštitučné stravovanie - 3.časť
MUDr. Rainer Matejka
Terapeutická spoločnosť pre prírodné metódy liečenia Kassel, Nemecko

Látky, z ktorých sa šije mladosť
Pavel Malovič

Bežné potraviny a nápoje nemusia vždy poskytovať dostatok látok ochraňujúcich mozog a iné dôležité orgány pred pôsobením škodlivín. A škodliviny číhajú všade. Nemusíme to mať ešte vyhrané, nech akokoľvek zdravo žijeme. Bez rozličných doplnkov a cielene volených produktov to dnes asi nepôjde. Zabudnutých aj novodobých...

Sedem úrovní nášho stravovania
Kushi Michio

Jedlo je najdôležitejšou životnou funkciou, pretože bez neho život neexistuje. Je to najdôležitejší faktor, ktorý spôsobuje, či sme, alebo nie sme v súlade s našim prostredím a okolím. Jedlo podmieňuje náš stav a určuje, či sme a budeme zdraví, alebo nemocní. Tak, ako môžeme povedať, že je sedem etáp vývoja chorôb, tak môžeme i popísať sedem spôsobov, ako sa ľudia stravujú.