Tekvicové semená môžu byť malé, ale sú plné cenných živín.

Len malé množstvo tekvicových semien vám môže poskytnúť značné množstvo zdravých tukov, horčíka a zinku.
Z tohto dôvodu sa tekvicové semená spájajú s niekoľkými zdravotnými výhodami.
Patria medzi ne zlepšenie zdravia srdca, zdravia prostaty a ochrany pred určitými druhmi rakoviny.
A čo viac, tieto semená môžete ľahko začleniť do vašej stravy.

Tu je prvých 11 zdravotných výhod tekvicových semien, ktoré sú podporované vedou.


Wakame je druh jedlých morských rias, ktoré sa už stáročia pestujú v Japonsku a Kórei.

Okrem toho, že prináša jedinečnú chuť a textúru do polievok a šalátov, wakame má nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah niektorých živín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie. Okrem toho ponúka dlhý zoznam potenciálnych výhod, vrátane zlepšeného zdravia srdca a zvýšenej straty hmotnosti.


Ak ste obeznámení s prírodnými liečivami, pravdepodobne už viete o výhodách medu ako prírodného sladidla - zlepšuje trávenie a zvyšuje energiu, rovnako ako znížuje riziká srdcových ochorení a niektorých foriem rakoviny. Možno ste dokonca počuli o Manukovom mede vyrobenom z nektáru Leptospermum scoparium, bežne známy ako novozélandský čajový strom alebo Manuka myrta. Je jedným z najlepších druhov medu navôkol. Vďaka svojmu dlhému zoznamu vynikajúcich zdravotných prínosov oproti iným druhom medu je Manuka med jednou z najlepších prírodných liečiv na ochranu a pomoc pri heteotoxických operáciách, výruboch, búšeniach, bolestiach, rakanoch alebo takmer akémukoľvek inému druhu zranenia.

Ale už ste niekedy počuli o manukových medových obväzoch?

Vďaka svojim schopnostiam pomáhajú dezinfikovať a urýchlovať uzdravenie poškodených kožných buniek. 

Tento článok opisuje dôvody prečo používať prŕodné manuka obväzy.


Zdravotné účinky stravovacieho tuku sú kontroverzné.

Odborníci sa však zhodujú na tom, že olivový olej - najmä extra panenský - je pre vás veľmi dobrý.

Tu je 11 prínosov olivového oleja, ktoré sú podporované vedeckým výskumom.


Je produkt, ktorý využíva ,,suché teplo“ a svojím účinkom podporujú relax a regeneráciu svalstva a organizmu.

Mungo fazule (Vigna radiata) sú malé, zelené fazule, ktoré patria do rodiny strukovín.

Boli kultivované od dávnych čias. Zatiaľ čo sa rodili Indii, fazuľa mungo sa neskôr rozšírila do Číny a rôznych častí juhovýchodnej Ázie. (zdrojzdroj)

Tieto bôby majú mierne sladkú chuť a predávajú sa v čerstvom stave, ako klíčky alebo sušena fazuľa. 

Fazule Mungo sú neuveriteľne všestranné a zvyčajne sa používajú v šalátoch, polievkach a rôznych smaženiach.

Obsahujú veľa živín a pomáhajú mnohým ochoreniam. (zdroj)

Tu je 10 zdravotných výhod Mungo fazule.



Ako sa ukázalo, huba cordyceps (vedecky známy ako Cordyceps sinensis)  bol používaný v tradičnej čínskej a tibetskej medicíne od najmenej 15. storočia. Veľmi zriedkavá kombinácia húsenice a huby, ktorá sa nachádza v nadmorských výškach nad 4500 metrov (viac ako 14 000 stôp) v Himalájach, na tibetskej náhornej plošine a na iných vysokohorských miestach po celom svete.