Ak ste obeznámení s prírodnými liečivami, pravdepodobne už viete o výhodách medu ako prírodného sladidla - zlepšuje trávenie a zvyšuje energiu, rovnako ako znížuje riziká srdcových ochorení a niektorých foriem rakoviny. Možno ste dokonca počuli o Manukovom mede vyrobenom z nektáru Leptospermum scoparium, bežne známy ako novozélandský čajový strom alebo Manuka myrta. Je jedným z najlepších druhov medu navôkol. Vďaka svojmu dlhému zoznamu vynikajúcich zdravotných prínosov oproti iným druhom medu je Manuka med jednou z najlepších prírodných liečiv na ochranu a pomoc pri heteotoxických operáciách, výruboch, búšeniach, bolestiach, rakanoch alebo takmer akémukoľvek inému druhu zranenia.

Ale už ste niekedy počuli o manukových medových obväzoch?

Vďaka svojim schopnostiam pomáhajú dezinfikovať a urýchlovať uzdravenie poškodených kožných buniek. 

Tento článok opisuje dôvody prečo používať prŕodné manuka obväzy.


Zdravotné účinky stravovacieho tuku sú kontroverzné.

Odborníci sa však zhodujú na tom, že olivový olej - najmä extra panenský - je pre vás veľmi dobrý.

Tu je 11 prínosov olivového oleja, ktoré sú podporované vedeckým výskumom.


Je produkt, ktorý využíva ,,suché teplo“ a svojím účinkom podporujú relax a regeneráciu svalstva a organizmu.

Mungo fazule (Vigna radiata) sú malé, zelené fazule, ktoré patria do rodiny strukovín.

Boli kultivované od dávnych čias. Zatiaľ čo sa rodili Indii, fazuľa mungo sa neskôr rozšírila do Číny a rôznych častí juhovýchodnej Ázie. (zdrojzdroj)

Tieto bôby majú mierne sladkú chuť a predávajú sa v čerstvom stave, ako klíčky alebo sušena fazuľa. 

Fazule Mungo sú neuveriteľne všestranné a zvyčajne sa používajú v šalátoch, polievkach a rôznych smaženiach.

Obsahujú veľa živín a pomáhajú mnohým ochoreniam. (zdroj)

Tu je 10 zdravotných výhod Mungo fazule.



Ako sa ukázalo, huba cordyceps (vedecky známy ako Cordyceps sinensis)  bol používaný v tradičnej čínskej a tibetskej medicíne od najmenej 15. storočia. Veľmi zriedkavá kombinácia húsenice a huby, ktorá sa nachádza v nadmorských výškach nad 4500 metrov (viac ako 14 000 stôp) v Himalájach, na tibetskej náhornej plošine a na iných vysokohorských miestach po celom svete.


Wakame je druh jedlých morských rias, ktoré sa už stáročia pestujú v Japonsku a Kórei.

Okrem toho, že prináša jedinečnú chuť a textúru do polievok a šalátov, wakame má nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah niektorých živín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie. Okrem toho ponúka dlhý zoznam potenciálnych výhod, vrátane zlepšeného zdravia srdca a zvýšenej straty hmotnosti.

Manuka med je pôvodom z Nového Zélandu.
     Vyrába sa za pomoci včiel, ktoré opeľujú kvietky Leptospermum scoparium, obyčajne známy ako krík manuka.
    Manuka med a jeho antibakteriálne vlastnosti sú to, čo ho odlišuje od tradičného medu.