Kakaové zrnká nepražené BIO



Kakaové bôbyzákladnou surovinou pre všetky čokolády. Pôvod majú v Strednej Amerike, kde boli kakaové bôby ctené starovekými kultúrami, ktoré ich používali ako peniaze, takže pre týchto ľudí peniaze rástli na stromoch. Kakao je najkomplexnejšia strava na Zemi.

Surové kakaové bôby
- obsahujú viac než 300 identifikovateľných chemických zlúčenín
- množstvo prírodných anti-stresových a anti-depresívnych zlúčenín, vrátane Serotonínu, Tryptofanu, Anandamidu, Dopamínu a PEA
- surové kakao má približne o 4000% viac antioxidantov ako čučoriedky
- antioxidačná schopnosť kakaa je dobre známa, ale tradičná výroba čokolády s mliekom blokuje antioxidanty. Vzhľadom k tomu, surové kakaové bôby neobsahujú už  žiadne mliečne komponenty čím je antioxidačná schopnosť výrazne vyššia
- kakao má vysoký obsahom horčíka, ktorý zvyšuje celkovú vitalitu srdcového svalu a znížuje zrážanlivosť krvi, znižuje krvný tlak a pomáha srdcovému čerpadlu efektívnejšie pracovať, čo znižuje pravdepodobnosť vzniku krvných zrazenín a mŕtvice
- horčík harmonicky pôsobí na mozog, zvyšuje inteligenciu, tiež pomáha vytvárať silné pohyby čriev, znižuje menštruačné kŕče, uvoľňuje svaly, zvyšuje ich pružnosť, pomáha budovať silné kosti a zvyšuje zásaditosť v tele

Aké množstvo konzumovať?

Toľko koľko sa vám ľúbi. Kakao má mierne horkastú chuť, ale ak ho zmiešate s niečím sladkým, ako je banán, peľové zrnká alebo Goji, získate nezameniteľnú chuť silnej tmavej čokolády.
Posypeme ním cereálie, jogurt, dezert, prihodíme do kokteilu alebo ho len tak jednoducho požujeme.

Zloženie: 100% kakaové bôby drvené z ekologického poľnohospodárstva

Krajina pôvodu: Peru
 
Množstvo: 200g